Certificate SSL/TLS auto-semnate pentru FIH

Versiunea veche *.fih.upt.ro poate fi descărcată aici. Aceasta este folosită în continuare pentru anumite aplicații, de ex. wireless wifih și clienți e-mail (nu webmail, ci clienți ca Outlook sau Mozilla Thunderbird).

Versiunea nouă este actualmente doar pentru WWW. Această schimbare a fost necesară deoarece unele browsere nu mai acceptă versiunea veche deoarece folosește tehnologii considerate învechite. Asta e valabil pentru Google Chrome și foarte probabil va urma curând și Mozilla Firefox.

Instalare în sistem - pentru Internet Explorer, Google Chrome, Opera

Recomand Internet Explorer aici, Chrome e mai greu de convins să descarce fișierul ăsta deși e posibil. Click aici și deschideți direct sau salvați undeva și deschideți ulterior. Apoi Install Certificate..., dacă vi se oferă alegere între Current User și Local Machine alegeți ultima și confirmați, Place all certificates in the following store, Browse..., selectați Trusted Root Certification Authorities, apoi Next și Finish. Acum Internet Explorer și Chrome n-ar mai trebui să protesteze.

Instalare în Mozilla Firefox

Asta e cea mai simpla: folosind Firefox click aici și veți vedea fie un dialog ca mai jos, fie un mesaj care spune că e deja instalat. În dialog, bifați pe cea cu "websites", OK și gata.